Actuellement

Mardi 29 sept. 2020 - Exposition : Je sais ce que je mange - Bussière-Galant (87)

Médiathèque. Bien manger, c'est important pour la santé et pour l'environnement ! Sans juger, mais en fournissant des indications claires tout est dit pour mieux comprendre et mieux choisir ce que nous mangeons. Telle est l'ambition de l'exposition "Je sais ce que je mange" par les Éditions du Ricochet, illustrée par Nicolas Gouny. Tél. : 05 55 78 83 25. Contact : Office de Tourisme Pays de Nexon – Monts de Châlus (source LEI) 05 55 58 28 44 http://tourisme-nexon-chalus.fr/

Mardi 29 sept. 2020 - Ateliers modelage adultes - Saint-Hilaire-les-Places (87)

Un professionnel vous accompagne dans vos réalisations et vous apporte toute la technique nécessaire à l'élaboration de vos projets. L'utilisation de l'argile des tuiliers de Puycheny, à la fois souple et généreuse, vous permettra de réaliser de nombreuses créations. Les cuissons sont assurées par les tuiliers partenaires de l'association. Rendez-vous à l'Atelier Musée de la Terre les Mardis, Mercredis et Jeudis à 14h30. Autre créneau horaire disponible les Mardis à 18h. Les ateliers modelages sont libres et ouverts à tous à partir de 16 ans. Tarifs : Une séance à 20€ (18€ pour les adhérents). Forfait adhérent à 60€ pour les 4 ateliers (soit 15€ l'atelier). Uniquement sur réservation au 05 55 58 35 19. Contact : Office de Tourisme Pays de Nexon – Monts de Châlus (source LEI) 05 55 58 28 44 http://tourisme-nexon-chalus.fr/
reseaux-sociaux

facebook      instagram


Meteo Nexon Châlus
Tourism Chalus > Eating out > Les restaurants
Se restaurer

 Restaurants

À Bussière-Galant : La Feuillardière

La Gare 87230 Bussière-Galant

Tél. 00033 - (0)5 55 78 61 46

Website : www.lafeuillardiere.fr

 

Ouverture 

Closed Monday afternoons, and Sundays from 2 Nov. to 30 Apr.

 

animaux.gif tl_files/a-picto/english.gif

 

menu du jour menus
12,50€ 12,50€/25€

 

Description :

Situated near a leisure lake with campsite and also numerous activities such as miniature golf, miniature railway and the vélo-rail.

Large dining room (with sound system) completely separate from the bar, seats 130

 

À Bussière-Galant : Le Limousin

Jérome Eyzat
Place Charles de Gaulle 87230 BUSSIERE-GALANT
Tél. +33 (0)5 55 79 99 24 
Port. +33 (0)6 21 17 11 54

 

Ouverture 

Closed on Monday afternoon.

 

animaux.gif tl_files/a-picto/english.gif tl_files/a-picto/handicap.gif

 

menu du jour menus
12€ 12€/19€
À Châlus : Hôtel-Restaurant du Centre

8, place de la Fontaine 87230 Châlus

Tél. 0033 - (0)5 55 78 41 61

E.mail : hotel-du-centre@hotmail.com

 

animaux.gif tl_files/a-picto/wifi.gif tl_files/a-picto/handicap.gif tl_files/a-picto/english.gif

 

Ouverture

Closed Mondays. Open from 10 – 2.30pm and 5 – 10pm.

 

5 bedrooms breakfast menu/carte children's menu
53€/73€ including 8,50€/22€ 6,50

 

Description :

Pizzeria and take-away.

 

À Châlus : L'Escale Gourmande

41, avenue François Mitterrand

Tél./Fax 0033 - (0)5 55 78 59 59

Email : l.escale.gourmande@wanadoo.fr

Website : http://perso.wanadoo.fr/l.escalegourmande

 

Ouverture 

Open from 8 – 6.30pm, 9pm Fridays, 3pm Sundays.

Open daily at midday and Friday evening (race evenings)

Closed Saturdays

Annual closing : between Christmas and New Year’s Day and the first week in September.

 

animaux.gif tl_files/a-picto/logo_cheques_vacances.jpg tl_files/a-picto/wifi.gif     tl_files/a-picto/english.gif

 

56 bedrooms half board full board breakfast menu/carte children's menu dog
32€/43€ 51€/81€ 63€5/106€ 6,50€ 12,60€/24€ 8,50 € 6€

 

Description :

Family restaurant, à la carte menus, fixed menus, pizzas, simple wholesome food. Meals and pizzas to take away.

Friday evening :  horse racing evenings plus themed meals - Paëlla, steak, choucroute, mussels and chips…  

Group and family meals, outside catering available.

 

A Les Cars : Le Simone

Le bourg 87230 Les Cars

Tél. 0033 - (0)5 55 36 90 06  

E-mail : roandco@orange.fr

 

Ouverture 

Closed Saturday morning and Sunday evening

Open from 7am – 8pm Monday to Friday (booking required for meals), Saturdays from 3 – 10pm and Sundays from 8 – 4pm.

 

animaux.gif tl_files/a-picto/wifi.gif

tl_files/a-picto/english.giftl_files/a-picto/allemand.gif

 

9 bedrooms half board full board soirée étape breakfast menu/carte children's menu
35€ 45/70€ 50/90€ 57€ 6,50€ 9,90€/29€ 10€

 

Description :

Traditional quality cuisine – Take-away available – wine tasting and sale of wines – Newsagents – outside catering – Shaded terrace